Ośrodek wypoczynkowy U. M. K. nad Wisłą pod Toruniem E. Kuczyński. - Kuczyński, Edward (1905-1958) (1957)
Przedstawia jednopiętrowy dom i pomieszczenie gospodarcze o spadzistych dachach, otoczone drewnianym płotem, położone wśród drzew.