Jak tworzył Mickiewicz? - Towarzystwo Literackie im. Adama Mickiewicza. Oddział (Gdańsk). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o odczycie w Gdańsku 9.10.1955 r. w sali Domu Drukarza (ul. Garncarska 18/20).
Keywords: Pigoń, Stanisław -- (1885-1968).; Towarzystwo Literackie im. Adama Mickiewicza. -- Oddział (Gdańsk).; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- życie intelektualne