[Afisz teatralny. Incipit] Heute Montag den 15ten August 1814 auf allgemeines Begehren der Prolog von Herrn von Kotzebue, zur Geburtsfeyer Sr. Majestät des Königs. Hierauf folgt zum Erstenmal: Die Zeichen der Ehe : Original-Lustspiel in 3 Aufzügen, von Steigentesch. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1814)
Afisz przedstawienia "Die Zeichen der Ehe. Original-Lustspiel in 3 Aufzügen" Augusta Ernsta von Steigentescha oraz wygłoszonego na początku Prologu Augusta von Kotzebue.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
U góry afisza wizerunek orła pruskiego.
Keywords: Steigentesch, August Ernst von -- (1774-1826). -- plakaty; Kotzebue, August von -- (1761-1819).; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne