80 Cartes de Fantasie / G. Kisling. - Kisling, Gottlieb (1790-1846) (1815)
Przedstawia odbitkę z 10 kartami ze scenami rodzajowymi: 1. linoskoczek; 2. sześciu mężczyzn w dwóch rzędach; 3. kobieta w czepcu; 4. kobieta w płaszczu z wysokim kołnierzem; 5. kobieta przy kołowrotku. Nad nią napis: 80 Cartes de Fantasie. Dess. par J. Rustem grav. par G. Kisling; 6. Indianin strzelający z łuku do ptaka, w ciało ptaka wrysowany symbol karciany trefl; 7. mężczyzna kopiący łopatą, w powierzchnię szpadla wrysowany symbol karciany pik; 8. popiersie kobiety w czepcu, ujęta tyłem, w jej szyję i bark wrysowany symbol karciany pik; 9. rycerz z mieczem w dłoni, w jego zbroję w nodze wrysowany symbol karciany pik; 10. łucznik afrykański w turbanie z piórem.