[Afisz teatralny. Incipit] Fünftes Abonnement. No. 2. Heute Montag, den 26. Januar 1818. Hamlet, Prinz von Dännemark. Ein Trauerspiel in 6 Aufzügen, von Schakspear. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1818)
Afisz przedstawienia "Hamlet, Prinz von Dännemark. Ein Trauerspiel in 6 Aufzügen" Williama Shakespeare`a.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek dwóch lwów podtrzymujących herb Gdańska.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Shakespeare, William -- (1564-1616).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w