Jean Anouilh - Rendez-vous w Senlis : Sztuka w 4 aktach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1956)
Program teatralny premiery w Teatrze Wielkim w Gdańsku 3.11.1956 r. Reżyseria: Zygmunt Hübner i Tadeusz Żuchniewski, scenografia: Feliks Krassowski, kierownik literacki: Walerian Lachnitt.