Nederlandse en Poolse fraseologismen en spreekwoorden = Niderlandzkie i polskie frazeologizmy oraz przysłowia / Stanisław Prędota, Siegfried Theissen. - Prędota, Stanisław (1944-2021) (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 1997)
Zawiera wybór niderlandzkich stałych związków frazeologicznych i przysłów oraz ich polskie odpowiedniki.