Święci Misjonarze Słowiańszczyzny w piśmiennictwie wschodniosłowiańskim - Łużny, Ryszard (1927-1998). (1991)
1. Staroruskie latopisy. 2. Literatura cerkiewna.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Metody -- (święty ; -- ok. 815-885); Cyryl -- (święty ; -- ok. 827-869); 1101-1200; 1001-1100; 901-1000; 801-900; Wpływ i recepcja; Chrześcijaństwo; Historiografia słowiańska; Słowiańszczyzna; Artykuł z pracy zbiorowej