Rzeszów - Rzeszowskie - Rzeszowszczyzna : kształtowanie się regionu kulturowego / Józef Półćwiartek. - Półćwiartek, Józef (1935-2024)
Zakres i treść: z teorii "regionu", narastające znaczenie Rzeszowa w regionie czasów nowożytnych.