Bez kompleksów : filmowy " Pan Tadeusz" czytany inaczej / Agnieszka Morstin. - Morstin-Popławska, Agnieszka
Zakres i treść: Mickiewicz? kim właściwie był ten wieszcz?, szczęśliwi - (...), tubylcy i emigranci, regres i uspokojenie, idylla, czyli świat bez książek, konflikt i pojednanie narracji, Hrabia, grzybobranie i postimpresjonizm, po pańsku to znaczy po swojemu.