Bez kompleksów : filmowy " Pan Tadeusz" czytany inaczej - Morstin-Popławska, Agnieszka (2014)
Zakres i treść: Mickiewicz? kim właściwie był ten wieszcz?, szczęśliwi - (...), tubylcy i emigranci, regres i uspokojenie, idylla, czyli świat bez książek, konflikt i pojednanie narracji, Hrabia, grzybobranie i postimpresjonizm, po pańsku to znaczy po swojemu.
Tyt. nagł.