[Widok Gdańska ze scenami rodzajowymi lotu balonem] ([Niemcy : s.n., 1785)
Przedstawia widok ogólny Gdańska ujęty od południa w czterech sekcjach, ze scenami rodzajowymi pokazującymi lot balonem oraz satyrę na ten nowy wynalazek.
Tyt. nadany przez katalogera. W polu kompoz. w prawym dolnym rogu nieczytelna sygnatura aut. Miejsce i czas wydania na podst. cech stylowych i podobnych dzieł.
Keywords: Balony -- historia; Balony -- dzieła przed 1800.