[Afisz. Incipit] W niedzielę, dnia 7 grudnia ... odbędzie się w lokalu O.K.Ż.P. w Gdańsku-Wrzeszczu ... zgromadzenie ludowe ... ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o zgromadzeniu w związku z uchwałą o powołaniu państwa Izrae, 1947 rok.