Ex Libris Poza Cenzurą / Henryk Feilhauer. - Feilhauer, Henryk (1942-1999) (1985)
Owalna tarcza z kutym obramowaniem, pośrodku litera S przepleciona przez kotwicę. W otoku napis: Ex Libris Poza Cenzurą. Pod wyobrażeniem wyciśnięty napis: Solidarność oraz ołówkiem inicjały artysty i data.