[Statek egipski] - Staniszewski, Leon (1904-1979). ([Gdynia], 1945)
Przedstawia stylizowany statek w typie statku ze starożytnego Egiptu - gubiliji.
Tytuł nadany przez katalogera na podstawie opisu na wtórnej oprawie.
U dołu kompozycji sygnatura autora. Miejsce powstania i data według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990.; Żaglowce -- w sztuce