Literary Reference Center EBSCO.
Pełnotekstowa baza z dziedziny literatury obejmująca kompletną zawartość ponad 430 czasopism z dziedziny literatury, monografie, wywiady z autorami, biografie, przeglądy publikacji, poezje, ponad 17 000 krótkich form literackich i ponad 8 000 tekstów klasycznych, a także słowniki i encyklopedie z dziedziny literatury, m.in. : Beckham's Research Guide to Biography and Criticism, Meriam Webster's Encyclopedia of Literature, The New Princeton Encyclopedia of Poetry and Poetics.