Ex Libris Bergman Gerard / [Jan Battermann]. - Battermann, Johannes (1909-1999) (1958)
Przedstawia głowę mężczyzny grającego na flecie. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Bergman Gerard. Sygn. aut. w obrębie kompoz.