Ex Libris Prof. Stanisława Dawskiego / H. Pawlikowska. - Pawlikowska, Halina (1931-2013) ([wydawca nieznany], 1962)
Artysta szkicujący siedzącą nagą modelkę, u dołu napis: Ex Libris Prof. Stanisława Dawskiego. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artystki i data.