Ex Libris Prof. Stanisława Dawskiego - Pawlikowska, Halina (1931-2013).; Dawski, Stanisław (1905-1990). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1962)
Artysta szkicujący siedzącą nagą modelkę, u dołu napis: Ex Libris Prof. Stanisława Dawskiego. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artystki i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.