[Żuraw w Gdańsku] - Mycielski, Jan Kazimierz (1864-1913). ([Miejsce nieznane], 1900)
Przedstawia Bramę Żuraw w Gdańsku z widokiem na Motławę.
U dołu po prawej w polu kompozycji sygnatura rytowana autora: JKM.
Data powstania według działalności autora.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1900-1945.; Gdańsk (Polska) -- zabytki