Ex Libris Zygmunta Klemensiewicza - Gaczyński, Henryk (1901-1985).; Klemensiewicz, Zygmunt (1874-1948). ([S. l.], 1947)
Przedstawia na tle wieży pomnik konny. Napis u góry: Ex Libris, u dołu, w półkolu: Zygmunta Klemensiewicza. Pod przedstawieniem ołówkiem data: 1947 i autograf aut.: HGaczyński.