[Afisz. Incipit] Otwarcie Roku Chopinowskiego Muzycy Wybrzeża w hołdzie Chopinowi ... ([wydawca nieznany], 1949)
Afisz informujący o koncercie, który miał miejsce 22.02.1949 r. w Teatrze Wielkim w Gdańsku-Wrzeszczu oraz 27.02.1949 r. w Teatrze Wybrzeże w Gdyni. Wykonawcy: Orkiestra Symfoniczna Filharmonii Bałtyckiej, Stefan Śledziński dyrekcja, Halina Gallowa recytacja.