Gdańsk Widok na Motławę - Uklejewski, Janusz (1925-2011).; Spółdzielczy Instytut Wydawniczy "Kraj". (Warszawa : Spółdzielczy Instytut Wydawniczy "KRAJ", 1945)
Przedstawia Długie Pobrzeże, ujęcie z Zielonego Mostu, po lewej Brama Mariacka, ok. 1945 r.
Data wg przedstawienia.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1945- -- karty pocztowe