Edukacja polisensoryczna / Rafał Podruczny, Paweł Jureczko. - Podruczny, Rafał
Zakres i treść: neurodydaktyka i neuropedagogika - uregulowania definicyjne, rola doznań zmysłowych w percepcji otaczającej rzeczywistości, kształcenie wielozmysłowe, metody identyfikacji modalności sensorycznej, edukacja wobec zmysłowej natury człowieka.