Molier - Szelmostwa Skapena : Jan Potocki - Parady / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1982)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 6.03.1982 r. w Teatrze na Targu Węglowym w Gdańsku. Reżyseria: Ryszard Major, scenografia: Jan Banucha, muzyka: Andrzej Głowiński.