Tu było kino : album o końcu świata małych kin / [koncepcja i zdjęcia] Ewa Cieniak, Bartosz Nowakowski ; [wstęp Andrzej Kołodyński]. - Cieniak, Ewa (Chrum - Wydawnictwo, 2008)
Album zawiera 75 fotografii kin z całej Polski oraz wspomnienia ludzi związanych z filmem, kulturą i sztuką.