Józef kard. Glemp, Prymas Polski - twórca Sanktuarium Matki Boskiej Radosnej Opiekunki Przyrody w Secyminie-Nowinach / Józef Mandziuk. - Mandziuk, Józef (1941- ).
1. Secymin - miejscowość nadwiślańska w otulinie Puszczy Kampinowskiej. 2. Parafia w Secyminie-Nowinach pw. Narodzenia NMP. 3. Obraz Matki Boskiej Radosnej. 4. Koronacja obrazu Matki Boskiej Radosnej - Opiekunki Przyrody.