Józef kard. Glemp, Prymas Polski - twórca Sanktuarium Matki Boskiej Radosnej Opiekunki Przyrody w Secyminie-Nowinach - Mandziuk, Józef (1941- ). (2004)
1. Secymin - miejscowość nadwiślańska w otulinie Puszczy Kampinowskiej. 2. Parafia w Secyminie-Nowinach pw. Narodzenia NMP. 3. Obraz Matki Boskiej Radosnej. 4. Koronacja obrazu Matki Boskiej Radosnej - Opiekunki Przyrody.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Glemp, Józef -- (1929-2013); Parafia Narodzenia Najświętszej Maryi Panny (Nowiny); Matka Boska Radosna Opiekunka Przyrody z Nowin (obraz); 2001-; 1901-2000; Sanktuaria maryjne; Sanktuarium Matki Boskiej Radosnej Opiekunki Przyrody (Nowiny); Polska; Nowy Secymin (woj. mazowieckie, pow. nowodworski, gm. Leoncin); Artykuł z pracy zbiorowej