Deficyty dobrostanu w aspekcie edukacyjno-pedagogicznym - Woźniewicz, Władysław (1933- ). (2015)
Zakres i treść: deficyty dobrostanu generowane przez zewnętrzne czynniki kontekstualne o charakterze ekologicznym, deficyty dobrostanu stwarzane przez zewnętrzne konsytuacyjne czynniki międzyosobowe (niekonstruktywne czynniki w relacjach pomiędzy nauczycielami a uczniami/podopieccznymi, destrukcyjne, dysocjalne czynniki w relacjach międzyrównieśniczych).
Tyt. nagł.
Bibliogr. s. 217-218.