Danzig-Langfuhr Restaurant u[nd] Kolonialwarenh[an]d[lun]g von Bruno Donnerstag. (1905)
Przedstawia sklep i restaurację Bruno Donnerstaga w Gdańsku Wrzeszczu, róg dzisiejszej ul. Partyzantów (niem. Mirchauer Weg) i Jesionowej (Eichenweg), ok. 1913 r.