Blick von der Königshöhe (Kunstanstalt Stengel & Co., 1900)
Przedstawia widok ogólny Sopotu z Królewskiego Wzgórza, na pierwszym planie ul. 23 Marca (dawniej: Taubenwasserweg), w głębi widoczna zabudowa ul. Niepodległości oraz wieża kościoła św. Jerzego, ok. 1915 r.