Avs . Bvecherei . Des . Grafen . Karl . Emich . Zv . Leiningen - Westerbvrg Arbeit Ist . Des . Lebens Lvst - Vnd - Frevde / Héroux. - Héroux, Bruno (1868-1944) (1901)
Przedstawia nagiego mężczyznę patrzącego na postać Chronosa unoszącego się w chmurach, obok kamienna płyta, na której leżą dwie książki, na grzbietach mają wyryte: "Ex-Libris" na jednej i "Heraldik" na drugiej. Na kamiennej płycie dewiza: Arbeit Ist . Des . Lebens Lvst - Vnd - Frevde, u dołu napis: Avs . Bvecherei . Des . Grafen . Karl . Emich . Zv . Leiningen - Westerbvrg . Sygn. aut. i miejsce wyd. ryte poniżej wyobrażenia.