[7. 10 1921 Siebenbrüderschanze 1926 eingrebe...] (s. n., 1921)
Przedstawia widok Oruni z północnego wschodu. Widoczny szaniec w okolicach stacji towarowej, w głębi zarys umocnień na Biskupiej Górce, oraz fragment kościoła pojezuickiego na Starych Szkotach, 07. 10. 1921 r.