Ex Libris Huszthy Mihály / Istvan Drahos. - Drahos, Istvan (1895-1968) (1968)
Na otwartej książce tarcza ze skrzyżowanymi młotami o którą opiera się lotnik, wyciągniętą ręką pokazuje samolot lecący za kominy fabryczne, i orzeł z rozpostartymi skrzydłam. Napis: Ex Libris Huszthy Mihály. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.