Friedrich Hoepfner - Warneck, Karl Eduard (1803-1889). ([Gdańsk, 1848)
Przedstawia portret w popiersiu Johanna Friedricha Höpfnera, dyrektora szkoły przy kościele św. Piotra i Pawła w Gdańsku.
Poniżej kompozycji, po prawej: "Gez. u. Lith: von C. Warneck"; ołówkiem centralnie: "Friedrich Hoepfner".
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014