Ex Libris Premstaller Ottmar / Emil Kotrba. - Kotrba, Emil (1912-1983) ([wydawca nieznany], 1960)
Mężczyzna siedzący przy stole nad robotą, przez okno zaglądają gęś, kot, koza i kogut, napis u góry z lewej strony: Ex Libris, u dołu: Premstaller Ottmar. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.