Konstytucje państw afrykańskich. T. 1 / oprac. i wstęp Ludwika Gelberga ; Instytut Nauk Prawnych Polskiej Akademii Nauk. - Gelberg, Ludwik (1908-1985) (Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1963)
Publikacja zawiera następujące konstytucje: Etiopii, Republiki Ghany, Republiki Gwinei, Republiki Liberyjskiej, Zjednoczonego Królestwa Libii, Republiki Somalijskiej, Republiki Tunezyjskiej.