Konstytucje państw afrykańskich. T. 1 - Gelberg, Ludwik (1908-1985). (Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1963)
Publikacja zawiera następujące konstytucje: Etiopii, Republiki Ghany, Republiki Gwinei, Republiki Liberyjskiej, Zjednoczonego Królestwa Libii, Republiki Somalijskiej, Republiki Tunezyjskiej.
Tekst tłumaczony z ang., fr., wł.
Keywords: Etiopia -- konstytucja (1955).; Ghana -- konstytucja (1960).; Gwinea -- konstytucja (1958).; Liberia -- konstytucja (1847).; Libia -- konstytucja (1951).; Somalia -- konstytucja (1960).; Tunezja -- konstytucja (1959).; Afryka -- konstytucje