Ex Libris Dr. Miklós Lippóczy / Józef Szuszkiewicz. - Szuszkiewicz, Józef (1912-1982) (1968)
Na otwartej książce, pomiędzy regałami wypełnionymi książkami, stoi naga kobieta trzymająca misę z owocami, nad głową ma otwartą księgę. U góry napis: Ex Libris, u dołu: Dr. Miklós Lippóczy, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.