[Afisz. Incipit] Stefan Poradowski Płomienie Opera w 3 aktach z prologiem ... / Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka. ([wydawca nieznany], 1966)
Afisz informujący o wydarzeniu 14.10.1966 r. Libretto Janiny Cygańskiej wg opowieści historycznej Wandy Goebel o Gdańsku z XVI w. "Krnąbrne miasto". Kierownictwo muzyczne Jerzy Katlewicz, inscenizacja i reżyseria Bolesław Jankowski, scenografia Roman Bubiec, choreografia Zygmunt Kamiński, przygotowanie chóru Wiesław Czerski.