Listy Jana Kozielewskiego, czyli postać Jana Karskiego między narracją literacką a wiedzą historiograficzną / Luca Bernardini. - Bernardini, Luca
Zakres i treść: "Shoah" Lanzmanna i nowe losy Jana Karskiego, polskie tłumaczenie "Tajne państwo", dodatek - korekta "Story of a secret state" czyli jak powstał bestseller.