Z cyklu Okupacja - Ze spalonych wsi... - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1962)
Przedstawia tłum męskich twarzy lub fragmentów twarzy przeplatany poziomymi liniami.
Pod kompoz. ołówkiem ręką aut. tyt., nr odbitki, sygn. i data: Z cyklu Okupacja - Ze spalonych wsi... 3/25 I. Kuran-Bogucka 1962. Miejsce wyd. wg działalności aut.