Arcybiskup Eugeniusz Baziak (1890-1962), metropolita lwowski obrządku łacińskiego i administrator archidiecezji krakowskiej / Mariusz Leszczyński. - Leszczyński, Mariusz (1957- ).
1. Kapłan i biskup pomocniczy we Lwowie. 2. Arcybiskup-metropolita lwowski i rządca archidiecezji krakowskiej. 3. Prześladowania i uwięzienie przez komunistów. 4. Wolność i służba Kościołowi w państwie totalitarnym. 5. Ostatnie lata życia i śmierć. 6. "Wielki Mąż, który służył Kościołowi i Ojczyźnie".