Etyka - cierpienie - sacrum : reinterpretacja toposu Hioba w parabolii filmowej Larsa von Triera "Dogville" / Dorota Plucińska. - Plucińska, Dorota (1967- ).
Ontologia narracji, topika cierpienia i archetyp Hioba, (anty)metafizyka przestrzeni, parabole sensu.