Wyobraźnia matematyczna i poetyckość terminologii : profesjonalizmy jako komponenty metafor i źródło ekwiwalentów w przekładach Stanisława Barańczaka / Arkadiusz Luboń. - Luboń, Arkadiusz (1984- ).
Słowa kluczowe: przekład, przekład literacki, ekwiwalencja, poezja, metaforyzacja.