Sonderaktion Krakau - aresztowanie profesorów UJ 6 listopada 1939 prezentacja multimedialna = Sonderaktion Krakau-arrest of Jagiellonian University professors on 6 noveber 1939 / Monika Bednarek. - Bednarek, Monika (1974- ). (Muzeum Historyczne Miasta Krakowa, 2010)
Prezentacja zawiera opis podstępnego aresztowania 183 krakowskich profesorów. Jest częścią wystawy stałej "Kraków-czas okupacji 1939-1945".