Sonderaktion Krakau - aresztowanie profesorów UJ 6 listopada 1939 prezentacja multimedialna = Sonderaktion Krakau-arrest of Jagiellonian University professors on 6 noveber 1939 - Bednarek, Monika (1974- ). (Kraków : Muzeum Historyczne Miasta Krakowa, 2010)
Prezentacja zawiera opis podstępnego aresztowania 183 krakowskich profesorów. Jest częścią wystawy stałej "Kraków-czas okupacji 1939-1945".
Opis pobrany z pojemnika dysku.
Zawiera dwa krótkie filmy: wywiad z profesorem Józefem Wolskim oraz fragment serialu "Polskie drogi".
Prezentacja jest dostępna w jęz. pol. i ang.
Keywords: Uniwersytet Jagielloński -- 1900-1945.; Nauczyciele akademiccy -- Polska -- Kraków -- 1900-1945 -- biografie; Wojna światowa (1939-1945) -- edukacja i wojna -- Polska -- Kraków