C. Thamniti Thoruniensis De Constantia Thoruniensium In Obsidione Probata Panegyricus. / J. Sandrart. - Sandrart, Jacob von (1630-1708) (1660)
Przedstawia apoteozę herbu Torunia. Kolumna z herbem miasta na szczycie, na bokach dwie alegoryczne postaci kobiece, u dołu emblemat z salamandrą.