R. Reinick. ([Niemcy], 1825)
Przedstawia portret w popiersiu Robert Reinick (1805-1852), niemieckiego malarza i poety, do 1825 r. mieszkającego w Gdańsku.
U dołu pod kompozycją faksymile podpisu portretowanego: A. Reinick.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Czas i miejsce powstania na podstawie biografii portretowanego.
Keywords: Grafika portretowa -- 19 w; Portrety -- Niemcy -- 19 w