Ex Libris B. Konařĭk A. R. - Adámek, Rudolf (1882-1953) (1930)
Przedstawia kobietę siedzącą przy fortepianie na tle okna, za którym widać zarys budynku, kwitnące drzewo i lecącego ptaka. Sygn. aut. w obrębie kompoz.